Výroba odlitků kompletních předmětů pomocí Proformage®-GUM

11.04.2012 10:16

INSTRUKCE PRO POUŽITÍ hmoty k výrobě odlitků kompletních předmětů

1.) Originální předmět, jehož odlitek chcete vytvořit, připevněte na dno umělohmotného kelímku . Ujistěte se, že se objekt nedotýká stěn kelímku. Podle velikosti předmětu si důkladně rozmíchejte potřebné množství Proformage®-GUM s vodou dle návodu.  Nakonec směs nalijte řídce kašovitou  hmotu na předmět v kelímku.

2.) Počkejte 3-10 minut, dokud forma neztuhne . Pomocí nože postupně oddělte formu od stěn kelímku po celém jeho obvodu. Poté  formu vyjměte . Použitím nože nebo ji- ného náčiní opatrně podélně rozkrojte alginátovou formu tak, abyste nepoškodili originální předmět.

3.) Do dna kelímku udělejte otvor. Obě poloviny formy přiložte k sobě a vložte je zpátky do kelímku, který otočte vzhůru dnem, abyste skrze díru ve dně mohli do formy nalít umělý kámen nebo sádru, tu nalijte do formy skrze otvor vytvořený na dně kelímku. Počkejte , poté znovu vyjměte formu z kelímku, oddělte od sebe obě poloviny a vyndejte kemeninový nebo sádrový odlitek.  Stejnou formu můžete použít pro tvorbu maximálně 3 odlitků.

koupit Proformage GUM: ZDE